Arkisto

Vehmasputki mukana Ficolon datakeskushankkeessa

Vehmasputken vastuulla on jäähdytysputkistot sekä konekeskuksessa syntyvän hukkalämmön myyntiin liittyvät putkistot.

Lue koko juttu täältä

 


 

Vehmasputki Oy toteutti As Oy Porin Airionkulmaan poistoilman lämmöntalteenottoratkaisun.

Vehmasputki Oy:ssä työskentelevä Jani Manner on seurannut HögforsGST:n HybridLTO-järjestelmän käyttöönottoa, joka on hänen mukaansa sujunut helposti. Katso video.

HögforsGST Oy myy, valmistaa ja markkinoi lämmitysjärjestelmiä. Yrityksen asiakas Vehmasputki tekee talotekniikka-alan urakointeja.

Vehmasputki toimii pääsääntöisesti Porissa, mutta myös muualla Satakunnassa. Yritys työllistää noin viisikymmentä henkilöä.

– Teemme muun muassa putki- ja jäähdytystöitä pyrkien palvelemaan asiakkaitamme monipuolisesti, Manner kertoo. Järjestelmä oli helppo asentaa

– Tällä hetkellä olemme Porin torin kupeessa meidän ja HögforsGST:n yhteistyökohteessa. Toteutimme taloyhtiöön poistoilman lämmöntalteenoton ja saneerasimme lämmönjakotekniikan, Manner kertoo.

HögforsGST tarjosi Vehmasputken projektiin todella hyvän vaihtoehdon laitetoimituksessa. Viimeistellyn dokumentaation takia järjestelmä oli myös helppo asentaa.

– HögforsGST:llä on valmis ratkaisu tämän tyyppisiin rakennuksiin, joten ei ollut mitään mieltä lähteä suunnittelemaan projektia ihan alusta asti, Manner tuumaa.

Laitteistot säästävät energiaa

Manner mainitsee, ettei HögforsGST:n järjestelmiin kuuluva viiden vuoden takuu ole tänä päivänä itsestäänselvyys. Hänen mukaansa laitteistojen käyttö säästää energiaa ja sitä kautta rahaa, mikä on merkityksellistä loppuasiakkaan eli taloyhtiön silmissä.

– Suosittelen yhteistyötä HögforsGST:n kanssa taloyhtiöille ja urakoitsijoille. Järjestelmien toimitus sujuu helposti ja viiden vuoden takuu on iso juttu, Manner tiivistää.